Thuiswerken met een hond. Hoe blijf ik productief?

De Coronacrisis heeft ons in z’n greep. Zoveel mogelijk binnen blijven en afstand van elkaar houden is het devies. Dat betekent dat velen van ons de vertrouwde kantooromgeving hebben verruild voor een thuiswerkplek. En waar de een de luxe van een thuiskantoor heeft, houdt de ander noodgedwongen skypemeetings en videocalls aan de keukentafel. Hopend dat de kinderen niet binnen stormen of de hond niet naar een vogel buiten blaft. Om je in deze bijzondere tijden een beetje op weg te helpen: onze tips om productief thuis te werken, met je favoriete viervoeter aan je zijde.

  1. Geef jouw hond een eigen plekje in huis

We kennen allemaal de foto’s van katten die pontificaal op het toetsenbord gaan liggen, smekend om aandacht. Ook honden kunnen er iets van. Ze kruipen graag bij je op schoot of duwen hun snuit onder je arm wanneer jij probeert te werken. Allesbehalve productief! Geef ze daarom een eigen plekje in jouw tijdelijke werkomgeving door eten, water en speelgoed bij elkaar en op een vaste plek neer te zetten.

  1. Plan speeltijd in

Tijdens een werkdag thuis kun je jouw hond nu eenmaal niet continu aandacht geven. Hoe graag je dat ook zou willen. Maak daarom voor jezelf een duidelijke planning van de dag, met daarin korte speelmomentjes met je hond. Zo gun je jezelf op gezette tijden een pauze, waardoor je daarna weer productiever aan de slag gaat. En tegelijkertijd geef je jouw viervoeter de aandacht die hij verdient!

  1. Zorg ervoor dat je hond zichzelf vermaakt

We weten allemaal wat er gebeurt als je hond zich verveelt… En het laatste dat je tijdens een videocall wilt is een blaffende hond, toch? Om te voorkomen dat je jouw workflow telkens moet onderbreken om jouw hond te kalmeren of om je nieuwe pantoffels uit z’n bek te halen, is een nieuw speeltje of een lekkere snack dé oplossing. Wist je trouwens dat wij een speciale snackbox hebben samengesteld om jouw hond kennis te laten maken met onze over(h)eerlijke snacks?

Goood snackbox, ontdek hem nu →

  1. Ga wandelen tijdens de lunch

Een frisse neus doet jullie allebei goed. Met een lunchwandeling maak je jouw hoofd leeg, terwijl je hond z’n energie kwijt kan. Een win-winsituatie. Heb je een bijzonder energieke hond? Begin je dag dan met een ochtendwandeling. Tip: plan belangrijke telefoongesprekken direct ná de wandeling, zo ben je er zeker van dat je hond niet stoort. Want die is voorlopig vertrokken naar dromenland.

Laten we elkaar steunen in deze uitdagende tijd, blijf gezond en zorg goed voor mens en dier!